2011-01-24

Aste potentea datorkiguna!

Tira, badirudi erritmoari heldu diogula berriro ere, eta honakoak izango ditugu La Kelo gaztetxean aste honetan:

Asteazkenean, hilak 26, Ezkerraldeko Asanblada Antidesarrollistak antolatutako dokumental zikloaren hirugarren saioa izango dugu: Valentziako La Punta auzoari buruzko A Tornallom.

“A tornallom” es el nom d’un documental que narra la lluita que a La Punta van mampendre en comú joves vinguts de la ciutat i els veïns de tota la vida, per la defensa de l’horta.
La Punta, zona d’horta situada al sud de la ciutat de València, entre les poblacions de Natzaret i Pinedo. Declarada a l’any 1987 “Zona Agrícola d’Especial Protecció”.

A l’any 1993 els veïns s’assabenten de la ZAL, un projecte d’expansió del Port que amenaça el seu territori. S’organitzen creant una associació veïnal “La Unificadora” i decideixen lluitar per romandre en la seua terra i preservar la seua forma de vida.

A l’any 2000, el veïnat ofereix unes poques cases que havien quedat buides a gent jove de diferents col·lectius de la ciutat, per a que les okupen i participen en la vida de l’horta.
Entre setembre de 2002 i març de 2003, es va portar a cap la major part dels desallotjaments i enderrocs de les cases de La Punta per tal d’executar la ZAL. Els veïns hagueren de buscar-se pisos de lloguer, ja que les cases previstes per al reallotjament dels afectats ni tan sols s’havien començat a construïr.

Han passat ja 3 anys i les cases de “retorn” no estàn encara adjudicades, ni s’han construït en quantitat suficient.
Esperem que aquest documental servisca per a mantindre la memòria de La Punta, com a denúncia de l’actitut irrespectuosa de l’administració cap a la cultura i les persones, i com a eina de discussió i movilització.

Ostegunerako, hilak 27, eta jakingo duzuenez GREBA OROKORRERAKO deialdia dago. La Kelo gaztetxeak bat egiten du greba deialdi honekin eta deitutako mobilizazioetan parte hartzera deitu nahi zaituzte. Entzun gaitzatela!!!

Ostiralean, urtarrilak 28, Santurtziko gazteriaren egoerari buruzko solasaldia izango dugu 18:30etatik aurrera. Santurtziko gazte guztiak deitu nahi ditugu hausnarketa honetan parte hartzera: zer nolako egoera dugu? Zer nolako hutsune eta beharrak? Eta batez ere, zer egin dezakegu honen aurrean?
Gogoratu, era berean, 18:00etatik aurrera kafeta zabalik izango dela eta, astero bezala Berritako entzuteko aukera izango dugula.

Eta, larunbatean, kontzertua, Baionatik Forus taldea, Donostiatik Thanks to Losers eta inguruko herrietatik Power Under Control, 21:30etatik aurrera eta 5€ truk.

...eta oraindik ere, igandero bezala, 19:30etan asanblada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario